fischer Installatietechniek
Bevestigingsoplossingen voor leidingsystemen.

Betrouwbare bevestiging van leidingen, ventilatie- en kabelsystemen.

De technische eisen aan de gebouwinstallaties en dus ook aan de bevestigingen worden steeds hoger. Installatiesystemen van fischer staan voor veilige en innovatieve bevestigingselementen voor de meest uiteenlopende toepassingen in de installatietechniek. De bevestigingsoplossingen van gegalvaniseerd, thermisch gegalvaniseerd en roestvrij staal zijn geschikt voor lichte, middelzware en zware installaties.
Het assortiment bestaat uit montagerailsystemen, buisklemmen, sprinklerbeugels, schuifelementen, ventilatiebevestigingen, bevestigingen aan stalen constructie elementen en een breed scala aan montagetoebehoren. Goedkeuringen zoals VdS, FM en UL en brandveiligheids- en geluidsisolatietests garanderen de hoogste kwaliteit en veiligheid.

Naar de installatietechniek producten

RAL-keurmerk FRS-L


De markt voor pijpbevestigingen wordt gekenmerkt door diversiteit en een vaak verwarrend aantal verschillende technische specificaties.
De RAL-keurmerken pijpbevestiging & brandgeteste pijpbevestiging maken een objectieve evaluatie mogelijk van de prestaties van pijpbevestigingen van verschillende fabrikanten volgens een duidelijke en betrouwbare reeks regels en maken als gevolg daarvan de selectie mogelijk van de juiste bevestiging voor elke toepassing. Bovendien staan de keurmerken voor bewezen kwaliteit en veiligheid in de bouw en bieden zij dus bescherming aan planners, ambachtslieden, architecten, bouwheren en de handel.

Het RAL-keurmerk garandeert dat de producten voortdurend regelmatig worden getest en gecontroleerd door een neutrale, onafhankelijke keuringsinstantie. Omdat de technische specificaties van de producten met kwaliteitsgarantie worden vastgesteld en gecontroleerd door een onafhankelijk testinstituut, vormen de technische specificaties voor de bevestigingsmiddelen voor buizen met kwaliteitsgarantie geen eenvoudige zelfmededeling van de fabrikant, maar bieden zij een betrouwbare oriëntatie.

RAL-keurmerk voor fischer buisklem FRS-L Universeel

Vooral bij veiligheidsrelevante bouwprojecten, zoals de installatie van pijpleidingen, is het voor ontwerpers en constructeurs van het grootste belang producten te gebruiken die door onafhankelijke en erkende instellingen zijn getest en technisch beoordeeld. Duurzame belastbaarheid en onderhoudsvriendelijkheid worden gegarandeerd door de fischer FRS-L Universele buisklem. De hoge veiligheids- en kwaliteitseisen van de RAL-Kwaliteitsvereniging voor buisbevestigingen, volgens welke de bevestiging nu voortdurend door een onafhankelijk gerenommeerd instituut wordt getest en neutraal geëvalueerd, bieden in dit opzicht nu zekerheid.

Productinformatie over de FRS-L buisklem

Goedgekeurde bevestiging van kabelsystemen.

Geteste en goedgekeurde kabelbevestigingen voor technische installaties in gebouwen.

Naast de eerdere expertises voor brandgeteste montagerails en buisklemmen kan fischer nu ook Europese technische beoordelingen (ETA) laten opstellen voor goedgekeurde producten van kabelbevestigingen met CE-markering op basis van het gewijzigde Europese beoordelingsdocument (EAD) 280016-00-0602. 

Technisch adviseurs. Van de experts voor de experts.

Specialisten op kantoor en op de bouwplaats.

Wij helpen graag de juiste producten te kiezen en tonen de beste en meest passende oplossing voor het project. Onze technisch adviseurs staan altijd klaar om naar uw zorgen te luisteren en ervoor te zorgen dat u deskundige en betrouwbare hulp krijgt. Wij leggen trends en innovaties aan u uit en houden u op de hoogte van onze nieuwe producten.

Samen met onze klanten werken wij ter plaatse bevestigingsoplossingen uit die doeltreffend en economisch zijn. De montageprocessen worden geoptimaliseerd door onze ingenieurs en technici met jarenlange ervaring, rekening houdend met de algemene voortgang op de bouwplaats.

Grote projecten vereisen een bijzondere expertise in het bevestigen van systemen. Op verzoek kan een van de ervaren experts van fischer een vast onderdeel worden van het team op de bouwlocatie.

Berekeningssoftware - veilig en betrouwbaar.

De fischer software Install-FIX ondersteunt u bij het ontwerpen van uw installatie projecten. Een statusweergave informeert u over de statische belasting van het geselecteerde fischer installatiesysteem. Statische verificaties kunnen worden uitgevoerd voor diverse standaardoplossingen en ook voor complexere installaties via de selectie. Als u vragen hebt, kunt u hier natuurlijk ook terecht voor ons technisch advies.

Meer informatie over Install-FIX

Productoplossingen voor de installatietechniek

fischer FLS montagerailsysteem

Het fischer FLS montagerail systeem is een snel en compleet montagesysteem voor de HVAC markt. Dankzij de modulaire opbouw en de reeds in de fabriek voorgemonteerde constructie- en verbindingselementen kan het systeem gemakkelijk en snel worden geïnstalleerd.Het montagerail systeem bestaat uit twee hoofdelementen: de montagerail FLS en de railconsole ALK. Daarbij komen de verscheidene constructie elementen; railschoor WS, railverbinder SV, de schuifmoer FSM Clix, hamerkopbout FHS Clix en de voorgemonteerde montagehoeken. Dit montagesysteem sluit naadloos aan op de bijbehorende pijpbeugels en balkklemmen.

Meer informatie over FLS

fischer FUS montagerailsysteem

Het universele fischer FUS systeem, ook wel bekend als een strut railsysteem, is geschikt voor normale toepassingen met of zonder brandveiligheidseisen. Met het railsysteem worden buizen ventilatieleidingen en kabelgoten op eenvoudige wijze bevestigd. Het modulaire systeem met het uitgebreide assortiment verbindingselementen, biedt een oplossing voor de meeste installatie projecten.

Naar de FUS montagerail

fischer massief railsysteem FMS

Zware installaties in technische gebouwen en in de industrie- en installatiebouw worden gewoonlijk bevestigd met een secundaire staalconstructie. Een dergelijke pijpondersteuning vereist een eigen planning en prefabricage. Tijdens de installatie ter plaatse treden vaak vertragingen op als gevolg van constructietoleranties. Zware installaties kunnen flexibeler en efficiënter worden gerealiseerd met het nieuwe fischer Massive Heavy Load System FMS.

Met het fischer heavy-duty montagerail systeem FMS zijn kostenbesparingen tot 30% mogelijk bij de installatie van zware pijpleidingen en kabelgoten, vooral door minder bouw- en montagetijd dan bij secundaire staalbouw.

Meer informatie over FMS

Heeft u nog vragen?

Neem contact met ons op!

Alphons Hoes
Installatietechniek regio zuid
Ismail Yeşilay
Installatietechniek regio noord
sc93-delivery-2