BIM Service
More than just a model
BIM Service

Versnel uw ontwerp- en bouwproces

BIM als proces van het creëren, beheren en gebruiken van digitale bouwmodellen kan tot grote uitdagingen leiden. Onze BIM-services helpen u deze processen onder controle te houden en het maximale uit BIM te halen: kosten verlagen door de informatiestroom en de kwaliteit ervan te verbeteren. Van planning en constructie tot gebruik en onderhoud van de gebouwen.

Wij zijn blij u te kunnen helpen met uw projecten.

Vragen kunt u richten aan een van onze BIM adviseurs via techniek@fischer.nl.

Ons aanbod van BIM-diensten

Doe-het-zelf engineering

Alle relevante fischer producten zijn voorzien van de basis BIM attributen. Dit maakt de conceptuele en digitale weergave van onze producten mogelijk. Wij bieden deze service gratis aan in het service pakket Classic.

3D scannen, Field to BIM

Bij renovatie- of uitbreidingswerkzaamheden vormen 3D-metingen de ideale basis voor nauwkeurige modellering om kosten op de bouwplaats te besparen. fischer biedt complete 3D-scanservices, inclusief point-cloud analyses en as-built documentatie.

BIM Engineering

Van conceptueel ontwerp tot maximale detailmodellering (LOD 500), wij ondersteunen u in elke ontwerpfase, voor een soepel proces. Van mechanische verankering tot installatiesystemen en gevelonderconstructies.

BIM to Field support

Nauwkeurige positionering van boorgaten of voorgemonteerde componenten is nog nooit zo eenvoudig geweest als met onze BIM to Field support op locatie. Projecteer de componenten van het 3D-model op de bouwplaats met uiterste precisie en breng direct op de bouwplaats aanpassingen aan.

Overzicht van de service pakketten


Conceptueel ontwep Levering van 3D-inhoud Gedetailleerd ontwerp Complete modellering 3D scan BIM ondersteuning op locatie Documentatie Kosten
Classic pakket

x

x


Gratis

Advancanced pakket

x

x

x

x
Project afhankelijk
Premium pakket

x

x

x

x

  x

x

x

Project afhankelijk

BIM in de praktijk

Of het nu een fabrieksgebouw is of een tunnel: dit zijn de voordelen van Building Information Modelling (BIM).

Over een breedte van 50 meter overspant een massieve hout-staalconstructie de enorme fabriekshal zonder ook maar één steunpunt in het midden van de ruimte. Een indrukwekkend gezicht! En tegelijkertijd een grote uitdaging als het gaat om het bevestigen van ventilatie- en kabelsystemen. "Het is bijna niet meer te doen zonder een BIM-model", zegt Jan Popma, technisch manager voor de Benelux bij bevestigingsspecialist fischer.

BIM best practices: fabrieksgebouw in Nederland

Voor de nieuwbouw van haar fabrieksgebouw heeft een drukkerij in Ommen gekozen voor een wel heel bijzondere architectuur: De dragende constructie is gemaakt van hout en staal en heeft een overspanning van 50 meter. "Het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de installatie van de ventilatie systemen vroeg ons of wij hen bij het project konden ondersteunen. En dat deden we met BIM-engineering, dat hier praktisch onmisbaar is," vertelt Popma.

"Voor de bevestiging van de ventilatie systemen hadden wij onder andere een montagerail systeem nodig. In het BIM-model konden we precies zien hoe hoog het moest worden en pasten we de hele structuur van de bevestigingstechniek daar op de millimeter nauwkeurig op aan," zegt Popma. Alle onderdelen konden zonder problemen worden geprefabriceerd en geïnstalleerd, in plaats van ze op de bouwplaats moeizaam uit te meten. Het digitale model heeft nog twee andere grote voordelen: Het precieze aantal stuks van de benodigde produkten is reeds van tevoren bekend en de bouwer beschikt over een exact model van het gebouw voor onderhoudswerkzaamheden of toekomstige uitbreiding.

cd-cd44994c-2rpfd